Acțiune a polițiștilor tulceni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră

Constatările jandarmilor tulceni din week-end: 40 de amenzi, în valoare de peste 16.000 de lei

Timp de trei zile, săptămâna trecută, Poliția Rutieră Tulcea a desfășurat o acțiune pentru combaterea indisciplinei pietonilor, aceasta fiind a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave (după nerespectarea regimului legal de viteză) la nivelul județului.

Principalele obiective ale acțiunii au fost: combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice, monitorizarea respectării măsurilor stabilite la nivel național, pentru prevenirea/limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 (COVID-19).

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 219 sancțiuni contravenționale în valoare de 107.815 lei, la legislația privind circulația pe drumurile publice, dintre care 38 au fost aplicate pietonilor, 12 bicicliștilor și 8 căruțașilor, 113 fiind aplicate conducătorilor auto participanți la traficul rutier, iar 48 au fost aplicate la Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, polițiștii au reținut 22 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*