Trei turiști, aflați pe o ambarcațiune în risc de scufundare la Chilia, salvați de polițiștii de frontieră tulceni

Acțiune de salvare la Chilia. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni au intervenit cu maximă operativitate aseară pentru salvarea a trei turiști aflați pe o ambarcațiune în risc de scufundare.

Potrivi Gărzii de Coastă, În jurul orei 19.00, cei trei turiști, aflați într-o ambarcațiune pe brațul Chilia, în zona canalului Bâstroe, au cerut ajutor prin Serviciul 112, după ce barca pe care se aflau începuse să se scufunde.

În ciuda condițiilor de navigație pe timp de noapte, în aproximativ 15 minute în zonă a ajuns un echipaj al Gărzii de Coastă, care a găsit ambarcațiunea pe jumătate scufundată și a intervenit pentru recuperarea persoanelor.

Acestea au vârste cuprinse intre 70 și 75 de ani și se aflau la pescuit sportiv în momentul în care au constatat că barca a început să ia apă și să se scufunde.

Cei trei bărbați au fost transportați în condiții de siguranță la sediul Punctului de Lucru Periprava, apoi au fost cazați în localitate, nefiind solicitate îngrijiri medicale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*