Șase pelicani creți sunt acum monitorizați cu ajutorul emițătoarelor satelitare. Ei se află în zona lagunară Razelm-Sinoe a Rezervației Biosferei Delta Dunării

Pelican creț. FOTO Societatea Ornitologică Română

Șase pelicani creți sunt acum monitorizați cu ajutorul emițătoarelor satelitare, ei aflându-se în zona lagunară Razelm-Sinoe a Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Șase pelicani creți sunt acum monitorizați cu ajutorul emițătoarelor satelitare de tip GPS-GSM. Montarea acestor dispozitive a fost realizată de către o echipă mixtă: Institutul National de Cercetare-Dezvoltare “Delta Dunarii” – INCDDD, Societatea Ornitologică Română și ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

“Această inițiativă face parte din proiectele Pelican Way of LIFE și LIFE Danube Free Sky, iar pelicanii creți echipați se află la ora actuală în diverse locații din zona lagunară Razelm-Sinoe a Rezervației Biosferei Delta Dunării” – Societatea Ornitologică Română.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*