Rezultatele Bursei locurilor de muncă dedicată absolvenților

Bursa locuri de munca AJOFM Tulcea (1)
Bursa locuri de munca AJOFM Tulcea. FOTO AJOFM Tulcea

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, a organizat in data de 20 octombrie 2017, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Piaţa Independentei nr. 1 – „BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ” – EDIŢIE DEDICATĂ ABSOLVENŢILOR.

 

Pentru această bursă au fost contactaţi peste 230 agenţi economici, dintre care au participat efectiv la bursa 38 angajatori, oferind 1047 locuri de muncă vacante. La această acţiune au fost prezente 321 persoane, din care 105 absolventi de invatamant si 8 absolventi de invatamant supusi marginalizării sociale. Fata de anul trecut putem spune ca a crescut semnificativ oferta de locuri de munca vacante, iar numarul solicitanţilor de locuri de munca a ramas aproape constant.

La data desfasurarii bursei au fost selectate in vederea încadrării un număr de 62 persoane.

La o luna de la desfasurarea bursei au fost ocupate 14 locuri de munca, din care 1 loc de munca a fost ocupat de catre o persoana cu studii superioare si 13 pentru persoanele fara studii superioare. Principalele locuri de muncă ocupate au fost in următoarele meserii: contabil, operator produse refractare; paznic, casier; lucrator comercial, asistent contabil, electrician.

Din totalul persoanelor prezente la bursa, predomina persoanele cu vârsta cuprinsa între 25 şi 45 de ani (40,81%), 53,58 % au fost bărbaţi aflaţi în căutarea unui loc de muncă. De menţionat este faptul că 42,36% dintre solicitanţi au participat şi la alte măsuri active oferite de A.J.O.F.M. Tulcea, iar un procent de 52,33% din persoanele participante la bursă doresc să urmeze un curs de calificare.

Din punct de vedere al nivelului de şcolarizare procentul persoanelor cu pregătire liceală şi postliceală este majoritar – 44,86%, urmat de învăţământul profesional şi ucenicie – 41.12%.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*