Toți porcii din gospodăriile de pe raza mai multor comune tulcene vor fi omorâți, iar proprietarii despăgubiți

Autoritățile au luat măsuri pentru combaterea pestei porcine. FOTO Amauri Am

Membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor Tulcea – lnstituția Prefectului au decis, în urma confirmării prezenței PPA – Pesta Porcină Africană pe raza comunelor Jurilovca, Valea Nucarilor, Sarichioi, Beșepte, Murighiol, uciderea și îndepărtarea porcilor care se află în exploatațiile / gospodăriile populației. De asemenea, de acțiune sunt vizate și carcasele și furajelor provenite de la acestea. 

Echipele DSVSA Tulcea au început deplasările în teren și acțiunile de asomare a porcilor, fiind vizate gospodăriile din următoarele localități: Agighiol, lazurile, Valea Nucarilor, Băltenii de Jos, Beștepe, Mahmudia, Dunavățul de Jos, Sarinasuf, Murighiol, Jurilovca, Sălcioara, Enisala, Sabangia, Sarichioi și Ceamurlia de Jos.

De asemenea, reprezentanții DSVSA Tulcea vor efectua și operațiuni de dezinsecție în gospodării și se vor ocupa și de întocmirea documentelor. Echipele specializate vor face dezinfecția adăposturilor de două ori în prima săptămână. de la neutralizarea animalelor. Dacă vor fi respectate corect măsurile recomandate de către DSVSA Tulcea, la 40 de zile de la ultima dezinfecție se va putea face repopularea adăpostului.

Porcinele din efectivele fermelor și gospodăriilor vor fi evaluate, iar proprietarii vor fi compensați la prețul pieței din ziua uciderii, urmând ca plata să se facă în decurs de 30 de zile calendaristice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*