Proiectul falezei Tulcea, pe repede înainte

Faleza din Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Consiliul Județean Tulcea este proprietar al falezei Tulcea, în integralitatea ei, după ce recent a fost semnat protocolul de predare-primire între Primăria municipiului Tulcea și Executivul județean.

În aceste condiții, ultimele demersuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare a Portului Tulcea ar putea fi încheiate în toamna acestui an.

„Suntem într-un stadiu avansat, am stabilit termenul de 15 septembrie pentru predarea studiului de fezabilitate, sper ca foarte repede să depunem cererea de finanțare. Schițele există, la fel și gândirea de proiect, va trebui să adăugăm modificările discutate pe o nouă planșă. Îmi doresc să avem o întâlnire cu toți operatorii din zona de transport pe apă, să-și spună păsurile, ideile, pentru că sunt oameni care pot să aducă plusvaloare acestui proiect, astfel încât în zona de primăvară-vară să putem demara lucrările la portul Tulcea. Este o lucrare complexă și pentru întocmirea proiectului am luat exemple din Budapesta, din Viena și din alte mari orașe de-a lungul Dunării; am văzut fotografii, am încercat să comparăm, să vedem ce am putea face noi. Având în vedere fluctuațiile mari ale nivelurilor Dunării, va trebui să stăm de vorbă cu operatorii de transport care au activat aici și s-au lovit de toate aceste probleme, putând contribui la forma finală a proiectului falezei. Din punctul meu de vedere va fi reușită“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*