Proiect privind extinderea și îmbunătățirea modalităților de prevenire a corupției, lansat la Tulcea

Proiect privind extinderea și îmbunătățirea modalităților de prevenire a corupției, lansat la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat marți, 15 februarie, la Hotel Delta, alături de primarul Ștefan Ilie și subprefectul Nicolae Topoleanu, la conferința de lansare a proiectului „Extinderea și îmbunătățirea modalităților de prevenire a corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea” (cod SIPOCA 1117/cod MYSMIS 152016), cofinanțat prin Fondul Social European (FSE), Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

„Prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului, se urmărește atingerea următoarelor rezultate: Realizarea unui Ghid de bune practici în domeniul prevenirii și combaterii corupției, adresat atât instituțiilor publice din care provine grupul țintă, cât și cetățenilor și revizuirea procedurilor la nivelul UAT Județul Tulcea; Campanii de conștientizare a publicului cu privire la corupție; Perfecționarea personalului din administrația publică locală în domeniul prevenirii și combaterii corupției; Introducerea și certificarea standardului ISO 37001.

Un alt proiect care vizează îmbunătățirea actului administrativ este Soluții administrative moderne – dezvoltarea și implementarea de proceduri și mecanisme simplificate în sprijinul cetățenilor în cadrul Consiliului Județean Tulcea, un proiect care privește două strategii importante.

Vorbim, pe de o parte, de Introducerea și implementarea unui mecanism de bugetare participativă în scopul creșterii calității procesului decizional, pentru a răspunde în mod fundamentat și coerent nevoilor comunităților din județul Tulcea, și, pe de altă parte, de dezvoltarea și elaborarea Strategiei de dezvoltare durabilă a Județului Tulcea pentru perioada 2021-2027, strategie recent aprobată de instituția noastră.

După cum am amintit, sunt numeroase proiecte care vizează infrastructura județului dar și proiecte privind patrimoniul cultural al acestuia. Iată că Executivul Consiliului Județean reușește să ducă la bun sfârșit dezideratele de dezvoltare, în condițiile în care noi încercăm să accesăm, pe cât posibil, diferite scheme de finanțare europeană“, a declarat vicepreședintele CJ Tulcea, Mihai Huleni.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 15 luni, începând cu 29 decembrie 2021 până la 29 martie 2023 și are o valoare totală eligibilă de 398.245,76 lei, din care asistență financiară nerambursabilă, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, în sumă de 338.508,89 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*