FOTO Produse expirate de peste șase ani, găsite de comisarii de la Protecția Consumatorilor în Delta Dunări

Produse expirate de peste șase ani, găsite de comisarii de la Protecția Consumatorilor în Delta Dunări

Comisarii ANPC din cadrul Comandamentului Delta Dunării au aplicat, în ultimele zile, sancțiuni în sumă totală de peste 500.000 de lei, în urma controalelor efectuate la unitățile de cazare, alimentație publică, prestări servicii și spații comerciale din zonă.

Astfel, începând de luni, 16 august, ANPC a intensificat verificările pe teren pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor, precum și drepturile acestora sunt respectate conform prevederilor legale de către toți operatorii economici, care activează în Delta Dunării, astfel încât turiștii care se află aici să aibă vacanța pe care și-au dorit-o.

Potrivit reprezentanților ANPC, în această perioadă au fost verificați 65 de operatori economici, fiind aplicate 71 de amenzi, în sumă totală de 502.000 lei. De asemenea, au fost date 27 de avertismente și au fost făcute propuneri pentru oprirea temporara a prestării de servicii în cazul a nouă piscine, două unități de cazare și o spălătorie. În plus, au fost făcute și două propuneri de închidere pentru o perioadă de șase luni.

Totodată, peste 40 de tone de alimente, cu o valoare ce depășește 100.000 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare.

În timpul unui astfel de control, comisarii ANPC au descoperit la o unitate hotelieră din Delta Dunării produse expirate de peste șase ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*