Polițiștii au ieșit pe străzile din județul Tulcea pentru a disciplina conducătorii auto

Polițiștii tulceni au ieșit în trafic. FOTO IPJ Tulcea

În perioada 17 – 23 iunie, Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

De la începutul anului și până pe 13 iunie, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea, s-au produs 23 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 4 persoane şi rănirea gravă a altor 21 de persoane, principalele cauze generatoare ale acestora fiind următoarele:

  • viteză neadaptată la condițiile de drum – de la începutul anului 2019, s-au produs un număr de 7 accidente grave, care au avut drept consecințe 1 persoană decedată, rănirea gravă a 8 persoane și rănirea ușoară a 6 persoane,
  • indisciplină pietoni – din această cauză s-au produs, de la începutul anului 2019, un număr de 4 accidente grave, soldate cu 4 răniți grav,
  • depășirea neregulamentară – pe fondul acestei cauze, de la începutul anului 2019, s-au produs un număr de 2 accidente grave, care au avut drept consecințe 1 persoană decedată, rănirea gravă a unei persoane și rănirea ușoară a 2 persoane.

În acest context, în perioada 17-23 iunie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea s-au desfășurat acțiuni care au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

În urma acțiunii, polițiștii tulceni au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației:

  • 2 – conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice;
  • 2 – conducerea unui vehicul fără permis de conducere;
  • 1 – conducerea unui vehicul neînmatriculat

Au fost aplicate 577 de sancțiuni contravenționale, dintre care 295 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru abateri pietoni, 34 pentru abateri bicicliști, 9 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost reținute 55 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*