Primarul din Jurilovca cere să nu fie folosite sistemele de irigații ca să fie apă pentru stingerea incendiului de vegetație

Incendiu de vegetație. FOTO ISU Tulcea

Primarul din Jurilovca, Eugen Ion, a transmis un mesaj pentru locuitorii comunei să nu pornească sistemele de irigații pentru a fi apa suficientă pentru stingerea incendiului de vegetație.

Eugen Ion a postat pe pagina sa de Facebook că peste 50 de oameni se luptă cu flăcările.

Sunt peste 800 de hectare care au fost afectate deja de către foc. În acest moment, peste 50 de oameni și mașinile de intervenție din Jurilovca, de la Sarichioi, ISU și ale poligonului încearcă să oprească înaintarea focului și să limiteze dezastrul.

Îi rog pe toți locuitorii comunei Jurilovca să nu pornească astăzi sistemele de irigații, pentru că avem foarte mare nevoie de apă ca să stăpânim incendiul!

Probabil că intervenția va dura tot restul zilei și se va întinde și în cursul nopții, pentru a ne asigura că am lichidat orice focar și că incendiul nu va reporni. Vă mulțumesc pentru înțelegere și pentru sprijin!”, a transmis Eugen Ion.

ISU Tulcea a actualizat bilanțul acestui incendiu, afirmând că ars 150 de hectare de vegetație uscată din zona poligonului Babadag și aproximativ 250 de hectare islaz comunal Jurilovca. Au murit opt porci și zece oi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*