Trei persoane au fost rănite ușor după ce o șalupă de transport călători s-a răsturnat pe malul brațului Sulina

O șalupă de transport călători s-a răsturnat pe malul brațului Sulina. FOTO ISU Tulcea

Trei persoane au fost rănite ușor luni, 16 august, după ce o șalupă de transport călători a eșuat pe malul brațului Sulina al Dunării, la mila 17. La bordul ambarcațiunii se aflau 18 persoane, toate ajungând în siguranță pe mal.

UPDATE

Potrivit IPJ Tulcea, din primele cercetări a rezultat faptul că un bărbat de 41 ani din Tulcea, în timp ce conducea o ambarcațiune pe fluviul Dunărea, brațul Sulina, Mila Marina 17 (între Tulcea și Sulina), din cauza neatenției, a intrat în coliziune cu malul de piatră, ambarcațiunea rasturnandu-se.
În urma coliziunii, pasagerii au ajuns în apă, de unde au fost scoși și transportați la mal de alte ambarcațiuni care se aflau în zonă.
Trei persoane au suferit răni ușoare, dar au refuzat transportul la spital.
Conducătorul ambarcațiunii nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi și reprezentanți ai Capitaniei Zonale Tulcea.
A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporala din culpa.

Stirea inițială:

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, la locul incidentului s-au deplasat cinci subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan, cu o ambarcațiune RIB și o navă ambulanță SMURD, precum și o navă ambulanță SAJ și o navă de la Ambulanța Sulina.

„Optsprezece persoane, 13 adulți și cinci minori, se aflau în ambarcațiune, care se aflau pe mal în momentul ajungerii echipajelor de intervenție. Dintre acestea, trei persoane au suferit diverse excoriații și ai au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior au refuzat transportul la spital”, au transmis sursele citate.

Având în vedere că la momentul anunțării evenimentului, persoanele din ambarcațiune se aflau pe mal, nu a fost activat Planul Roșu de intervenție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*