Polițiștii tulceni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea va mobiliza efective suplimentare, în perioada 1 – 5 iunie, în contextul minivacanței prilejuită de Ziua Copilului și sărbătoarea Rusaliilor, iar polițiștii tulceni vor fi la datorie și vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Astfel, potrivit IPJ Tulcea, în fiecare zi, polițiști de la ordine publică, poliție rutieră, arme, economic, investigații criminale, transporturi și de la alte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor cu un aflux mare de persoane, pentru prevenirea victimizării persoanelor prin diverse infracțiuni, pentru combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Modul de acțiune va fi unul predominant preventiv, însă, dacă vor fi constatate încălcări ale legii, fiecare situație va fi supusă unei evaluări individuale și vor fi luate măsuri în consecință.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Se va acorda o atenție deosebită locurilor cu mare fluență de public, în care urmează să se desfășoare manifestări publice, activități culturale, sportive, de agrement, pentru menținerea unui climat corespunzător de siguranță.

Având în vedere că în această perioadă se înregistrează o intensificare a circulației pe drumurile publice, polițiștii tulceni își vor intensifica eforturile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto.

Pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe drumurile naționale cât și pe cele județene și comunale, pentru depistarea conducătorilor auto care reprezintă un pericol pe drumurile publice pentru că nu respectă limitele legale de viteză, efectuează depășiri neregulamentare, sau urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

În această perioadă, polițiștii recomandă să manifestați o atenție deosebită în ceea ce privește protecția personală. Dacă planificați să părăsiți locuința, asigurați-vă că ați încuiat ușile și ferestrele. Având în vedere evenimentele publice din această perioadă, unde se vor forma aglomerări de persoane, se recomandă supravegherea permanentă a copiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*