Polițiștii tulceni, pregătiți să “dea atacul”. Vitezomanii și șoferii indisciplinați vor fi trași pe dreapta

Polițiștii aui ieșit pe străzi în număr mare într-o acțiune de prevenire. FOTO IPJ Tulcea

Poliţia Rutieră Tulcea desfăşoară, în perioada 4-10 martie, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Din datele statistice a rezultat că, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 6 accidente rutiere grave (la fel ca în aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unei persoane (-1 față de acceași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 5 (+1 față de aceeași perioadă a anului trecut).

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost:

  • viteza (în cazul a 2 accidente)
  • abateri bicicliști (1 accident)
  • neacordare prioritate vehicule ( 1 accident)

Obiectivele acțiunii sunt: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban; combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului și a celor care nu dețin permis de conducere; respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași .

În zilele de miercuri 6 martie, vineri 8 martie și 10 martie, polițiștii tulceni acționează pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză. În zilele de luni 4 martie, joi 7 martie și sâmbătă 9 martie, polițiștii vor acționa în vederea depistării și sancționării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice, sub influența alcoolului.

În ziua de marți 5 martie, structurile de poliție rutieră și ordine publică acționează pe linia depistării și sancționării abaterilor săvârșite de pietoni, bicicliști și căruțași, respectiv, pentru sancționarea prezenței/ deplasării neregulamentare a pietonilor/bicicliștilor/căruțașilor pe drumurile publice și pentru combaterea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public de către pietoni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*