Polițiștii tulceni participă la mai multe percheziții în capitală, la persoane care ar fi braconat pește dintr-un lac privat

Tulcean arestat pentru trafic cu substanțe psihoactive. FOTO arhiva IPJ Tulcea

În această dimineață, polițiștii efectuează 8 percheziții, pe raza municipiului București, într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt bănuite că ar fi sustras pește dintr-un lac privat și apoi l-ar fi comercializat, fără respectarea cerințelor privind siguranța alimentelor.

La data de 16 ianuarie, polițiștii Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Serviciului de Poliție Delta Dunării efectuează 8 percheziții în Capitală, într-un dosar penal care vizează comercializarea de pește, fără respectarea cerințelor privind siguranța alimentelor.

Activitățile se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de comercializare de produse alterate, furt calificat, deținere, transport si comercializarea fără documente legale a peștelui, precum și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada 2019 – prezent, mai multe persoane din București ar fi sustras, în mod frecvent, pește dintr-un lac proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deținere.

Peștele ar fi fost depozitat, transportat și comercializat, fără documente legale și fără respectarea condițiilor sanitar-veterinare și de siguranță a alimentelor, către diverse societăți sau piețe agroalimentare din București și către populație.

Peștele provenit din astfel de surse nu respectă cerințele minimale impuse de legislația europeană și română cu privire la siguranța alimentelor (lipsa autorizației sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru depozitarea, transportul și comercializarea peștelui), reprezentând un pericol pentru sănătatea umană.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi depozitat peștele o perioadă lungă în autovehicule și l-ar fi transportat fără autorizație sanitar veterinară

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Asta da infractiune. Sa speram ca pagubitu nu si recupereaza cele 2 tone de crap in putrefactie. te miri cu ce infractiuni se ocupa romanasii

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*