Cutremur de 5,8 grade pe scara Richter resimțit și la Tulcea

Propagarea cutremurului în România

Un puternic cutremur a fost înregistrat în dimineața de 28 octombrie, la ora 3.38 (ora de vară). Seismul de aproape 6 grade pe scara Richter s-a resimțit puternic și în județul Tulcea.

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că în data de 28 octombrie, ora 03:38:11(ora României) s-a produs în Zona seismica Vrancea, județul Buzău un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter, la adâncimea de 150 km.

Seismul a fost urmat de o replică de 3,1 pe scara Richter și este cel mai puternic cutremur din România din 2014 până în prezent.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de VI grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu -17 km, Covasna – 33 km, Întorsura Buzăului – 37 km, Târgu Secuiesc – 48 km, Vălenii de Munte – 53 km.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*