Polițiștii tulceni au desfășurat activități de prevenire la Școala Gimnazială nr. 12

Polițiștii tulceni au stat de vorbă cu elevii. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii din cadrul I.P.J. Tulcea susțin pe tot parcursul întregului an școlar activități în unitățile de învățământ atât pentru a informa elevii cu privire la pericolele ce pot apărea când aceștia folosesc Internetul, dar și pentru a transmite recomandări pentru adoptarea unei conduite preventive, pentru a nu deveni victime.

O astfel de activitate a avut loc pe data de 31 octombrie, la Școala Gimnazială nr. 12 din municipiul Tulcea, în cadrul Programului Național ”Școala Altfel”, unde au fost aduse în atenția a 50 elevi din clasele a V-a aspecte legate de utilizarea corectă a rețelelor de socializare, protejarea datelor cu caracter personal și a altor informații ce țin de viața privată a fiecăruia, modul de interacțiune corect în mediul on-line și măsurile ce pot fi adoptate pentru înlăturarea contactelor agresive sau periculoase din mediul on-line.

Discuțiile au fost interactive și de interes pentru beneficiari.

Totodată, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Tulcea recomandă părinților să acorde mai multă atenție timpului petrecut de copii pe Internet, conținuturilor accesate, dar cel mai important să monitorizeze activitatea acestora pe rețelele de socializare ( ce prieteni are copilul, dacă îi cunoaște și în viața reală, ce postează, în ce discuții este implicat).

Activitatea este inclusă în Programul de Prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, prioritate națională și locală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*