Polițiștii tulceni au controlat sute de autovehicule în cadrul acțiunii TRUCK & BUS

Polițiștii aui ieșit pe străzi în număr mare într-o acțiune de prevenire. FOTO IPJ Tulcea

Peste 380 de autovehicule au fost verificate și peste 60 de sancțiuni au fost aplicate în cadrul acțiunilor pe raza județului Tulcea, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri. Activitățile de control s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 14 – 20 octombrie, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere săvârșite de conducătorii de autovehicule destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii tulceni au verificat 383 de autovehicule, dintre care 121 de autovehicule destinate transportului de persoane și 262 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Hotărârea Guvernului nr. 69/2012 privind stabilirea încălcărilor prevederilor regulamentelor CE și alte acte normative.
Astfel, 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor destinate transportului de persoane, dintre care 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru neportul centurii de siguranță și 11 pentru alte abateri la regimul circulației.

De asemenea, 47 de conducători ai autovehiculelor destinate transportului de marfă au fost sancționați de către polițiști, dintre care 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru neportul centurii de siguranță și 20 pentru alte abateri la regimul circulației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*