Nouă bărbați, cetăţeni ucrainieni, au fost depistați muncind la negru în municipiul Tulcea

Străinii au fost verificați de către polițiștii de la imigrări. FOTO Cătălin SCHIPOR

Poliţiştii de imigrări din Tulcea au depistat nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, toți din Ucraina, care desfășurau activități lucrative fără a deține aviz de angajare. Pe numele acestora, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare sub escortă, urmând ca la ieșirea din țară să se aplice consemnul nominal de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 160.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat, la data de 21 noiembrie, o acţiune proprie, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În urma activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat nouă cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, din Ucraina, care au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, însă nu au respectat scopul declarat la intrarea pe teritoriul României și desfășurau activități lucrative la o societate comercială, fără a deține aviz de angajare.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au luat măsura îndepărtării de pe teritoriul României a cetățenilor străini, iar la ieșirea din țară a fost aplicată interdicția de a intra în România pe o perioadă de 6 luni.

Totodată, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare totală de 160.000 de lei pentru primirea la muncă a străinilor fără aviz de angajare, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*