Incendiu de vegetație, pe o suprafață de aproximativ 150 de hectare, în Delta Dunării

Incendiu de vegetație palustră în Delta Dunării. FOTO: ISU Tulcea

Salvatorii Pichetului de Pompieri Crișan au intervenit în cursul nopții de luni spre marți, timp de mai multe ore, pentru limitarea unui incendiu de vegetație uscată și palustră ce se manifestă în apropiere de localitatea Sulina. Nu a existat pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zona inundabilă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, pentru limitarea incendiului s-a intervenit cu două ambarcațiuni , iar cinci subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan au asigurat măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor, dar și pentru a monitoriza și a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează, misiunea fiind una dificilă din cauza vântului care bătea cu putere.

În jurul orei 01.00, pompierii s-au retras din dispozitiv, reușind să oprească extinderea focarelor către gospodăriile din apropiere. În acest moment incendiul se manifestă într-o zonă inundabilă cu o intensitate scăzută.

Au fost afectate de flăcări aproximativ 150 de hectare de vegetație, cauza probabilă a incendiului fiind „foc deschis în spații deschise”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea aduce aminte cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*