Măsuri suplimentare luate în ședința CJSU Tulcea în privința circulației ambarcațiunilor pe brațul Chilia al Dunării

Intervenție a pompierilor tulceni după ce două persoane s-au răsturnat cu barca pe lacul Isac. FOTO cu rol ilustrativ

Prefectura Tulcea anunță că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de miercuri, 2 martie, față de avizul Căpităniei Zonale Tulcea prin care a fost interzisă navigația navelor şi ambarcațiunilor civile, indiferent de pavilion, în sectorul românesc al brațului Chilia al Dunării, a fost discutată situația transportului și aprovizionării localităților din zona brațului Chilia.

Astfel, au avut loc discuții cu agenții economici din localitățile de pe brațul Chilia – Ceatalchioi, Plaur, Pardina, Chilia Veche și Periprava, cu privire la soluțiile pentru transportul produselor alimentar dar și cu privire la transportul de persoane.

În urma discuțiilor din cadrul CJSU s-au stabilit următoarele măsuri:

  • Navrom Delta va efectua periodic o cursă specială pentru a transporta marfă la Sulina, unde se va identifica o dană de acostare în zona Prospect de unde agenții economici din zona Periprava vor prelua mărfurile.
  • prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență se vor pune la dispoziție mijloace de transport rutier (microbuze) pentru transportul persoanelor pe ruta Tulcea – Ceatalchioi – Plaur – Pardina – Chilia Veche – Periprava;
  • Inspectoratul Școlar Județean va dispune ca internatele în care sunt cazați elevi cu domiciliul în localitățile de pe brațul Chilia să rămână deschise și în weekend.

S-a precizat că navigația mijloacelor de intervenție navale – nave Ambulanță, ISU, se menține pe brațul Chilia. Prefectul Alexandru Dan Munteanu a solicitat implementare acestor măsuri cu celeritate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*