Măsuri de siguranță dispuse în contextul minivacanței prilejuite de 1 Mai și Sărbătorile Pascale, în județul Tulcea

Această săptămână este marcată de evenimente importante atât pe plan religios, când creștinii vor sărbători Sfintele Sărbători Pascale, cât și pe plan social cu ocazia Zilei de 1 Mai.

Aceste evenimente reprezintă un prilej de bucurie, iar clipele minunate petrecute în familie nu trebuie umbrite de evenimente tragice.

„Pentru noi, pompierii, asigurarea unui climat de siguranță și prevenire a unor evenimente care vă pot strica buna dispoziție, răman obiectivele principale și în această perioadă. Astfel, peste 70 de pompieri tulceni ce încadrează mijloace tehnice auto și navale vor monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Cum creștinii urmează să participe la diverse manifestări religioase, salvatorii tulceni recomandă enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor inflamabile, iar după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele aprinse și nesupravegheate.

În lăcașurile de cult trebuie să se menţină uşile de acces în poziţie deschisă în mod obligatoriu pe timpul slujbelor religioase. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.

Odată ce ajungeți acasă cu sfânta lumină, nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate!

De asemenea, în această minivacanță, tot mai multe persoane vor dori să petreacă sărbătorile în aer liber, desfășurând activități de agrement. Pentru a fi în siguranță, vă recomandâm să respectați câteva măsuri simple, dar esențiale:

–              Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;

–              Prepararea hranei în zonele de agrement se va face numai în locuri special amenajate;

–              Păstrați întotdeauna langă grătar un recipient cu apă în cazul în care focul scapă de sub control;

–              La plecare, stingeți întotdeauna focul și acoperiți jarul cu pământ.

           Pentru cei care doresc să se relaxeze pe malul apei, vă recomandăm să supravegheați îndeaproape copiii, iar atunci când vă urcați în ambarcațiuni să utilizați obligatoriu vesta de salvare!

De asemenea, este interzis scăldatul în locuri neamenajate.

În cazul în care sunteți martorii unui eveniment nedorit, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date despre manifestarea acestuia și locația exact” – ISU Tulcea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*