Jucării contrafăcute au fost confiscate de către polițiștii tulceni de la Investigarea Criminalității Economice

Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au acționat în cursul zilei de 25  aprilie pe linia respectării legislației în domeniul protecției mărcilor și indicațiilor geografice.

În cadrul acțiunii au fost verificați operatori economici de pe raza orașului Măcin, pentru depistarea activităților ilegale din domeniul comercializării produselor contrafăcute.

În urma controalelor efectuate, s-a constatat o infracțiune la Legea 84/1998 privind protecția mărcilor și indicațiilor geografice, în cazul unui agent economic care oferea spre vânzare peste 410 de  jucării,  pentru care nu deținea certificate de conformitate cu originalul, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora.

În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Articolele, în valoare totală de peste 9.000 de lei, au fost  ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*