Jandarmii Tulceni celebrează Ziua Naţională a României şi asigură măsurile de ordine publică la manifestările organizate cu acest prilej

Jandarmii tulceni, la paradă. FOTO IJJ Tulcea
Jandarmii tulceni, la paradă. FOTO IJJ Tulcea

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea asigură măsuri de ordine publică şi protecţia participanţilor cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României care vor avea loc în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea, începând cu ora 09.00.

Jandarmii tulceni vor participa cu Drapelul de Luptă al unităţii şi Garda port-drapel, un pluton de defilare format din ofiţeri şi subofiţeri, un pluton asistenţă precum şi echipaje de jandarmi cu şase autospeciale folosite în misiuni specifice de ordine publică şi de intervenţie antiteroristă la obiectivele din competenţa unităţii.

De asemenea jandarmii vor fi organizaţi în patrule pedestre de ordine publică, echipe operative de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi vor acţiona pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică,  la locul şi pe timpul desfăşurării manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului, Jandarmeria Tulcea face participanţilor următoarele recomandări:

  • să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin sistemul unic de urgenţă „112”;
  • părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;
  • din raţiuni de siguranţă publică, recomandăm participanţilor să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase.

“Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Tulcea. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*