FOTO Ziua Copilului, sărbătorită în Piața Civică din Tulcea, sub semnul Centenarului

Președintele CJ Tulcea a fost prezent la festivitățile de Ziua Copilului. FOTO CJ Tulcea

Manifestările din acest an de 1 iunie, Ziua Copilului au fost organizate la Tulcea sub semnul Centenarului Marii Uniri, de către Consiliul Județean Tulcea, și au cuprins un program diversificat dedicat copiilor.

Acesta a cuprins un dresaj canin, coordonat de Inspectoratul de Poliție Județean, proiectul „Centenar prin ochi de copil”, un carnaval, parada costumelor, paradă a costumelor militare, coordonată de Asociația ProNoviodunum, atelier de quilling, coordonator Biblioteca Județeană „Panait Cerna”. Manifestările au cuprins și diverse ateliere: cu fotografii magnetice personalizate, cu picturi pe ipsos, cu baloane modelabile, coordonate de Party Art, dar și muzică, dans și alte surprize.

Exercițiile demonstrative ale IPJ Constanța au fost desfășurate de doi agenți de poliție  împreună cu câinii de patrulare și intervenție „Nabahu“ și „Doli“, ambii în vârstă de 8 ani, care au prezentat exerciții demonstrative de prindere și imobilizare a unor infractori periculoși, un exercițiu demonstrativ de descurajare a unei grupări de manifestanți și exerciții de dresaj canin.

Din anul 2011, cei doi câini au participat la peste 40 de misiuni de patrulare și intervenție și la 5 evenimente educaționale/culturale organizate în municipiul Tulcea.

Un alt agent de poliție din cadrul Serviciului Criminalistic împreună cu câinele de detectare tutun în vârstă de 5 ani au prezentat exerciții demonstrative de detectare a produselor din tutun.

La eveniment a participat și Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea.

„Mă bucur să fiu din nou alături de voi, în această frumoasă zi de 1 Iunie, de această dată sub aura sărbătorii neamului românesc, în acest an al Centenarului Marii Uniri. A devenit deja o tradiție ca noi, cei din Consiliul Județean, să organizăm Carnavalul Copiilor, un frumos spectacol dedicat celor mici și, de ce nu, și celor mari. Voi, dragi copii, reprezentați viitorul. Peste 20 de ani, micuții care astăzi se emoționează când văd personajele din filmele lor preferate vor fi profesori, vor fi medici, vor fi ingineri sau poate chiar artiști.
Noi, adulții de astăzi, trebuie să fim permanent preocupați de generațiile care vin din urmă, de cei care reprezintă România viitoare, România următoarelor sute de ani. De aceea, dar și din dragoste pentru cei mici, vrem să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a le face zilele mai frumoase. La mulți ani, dragi copii! La mulți ani, dragi părinți!“, a declarat acesta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*