Zeci de amenzi, în valoare de 15.000 de lei, aplicate de jandarmii tulceni la sfârșitul săptămânii trecute

Zeci de amenzi aplicate de jandarmi la sfârșitul săptămânii trecute. FOTO: IJJ Tulcea

Jandarmii tulceni au acționat zilnic, în mod independent, dar și în sistem integrat cu Poliția, pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, în această perioadă militarii au aplicat 26 sancțiuni contravenționale, dintre care șapte avertismente, conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a Legii nr.171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, a Ordonanței de Urgență nr 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Astfel, 10 sancțiuni contravenționale, dintre care cinci avertismente au fost aplicate pentru neprezentarea permisului de pescuit și pescuitul oricăror specii de pești sub dimensiunile minime legale, iar trei sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru pescuitul recreativ în zona strict protejată Zagen.

„Cu această ocazie, atragem atenția că se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în Ordinul nr. 10/235/2023 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2023”, au precizat reprezentanții IJJ Tulcea.

De asemenea, au mai fost aplicate:

  • două sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru trecerea animalelor domestice prin fondul forestier, fără aprobare legală;
  • cinci sancțiuni contravenționale, dintre care 1 avertisment au fost aplicate pentru proferarea în public de injurii și expresii jignitoare;
  • o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor;
  • două sancțiuni contravenționale dintre care un avertisment au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice;
  • o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității;
  • o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru tulburarea liniștii locatarilor prin producerea de zgomote;
  • o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru neluarea de către părinți a măsurilor necesare pentru împiedicarea minorului de la fapte de vagabondaj.

De asemenea, jandarmii tulceni au acordat sprijin la constatarea a cinci infracțiuni (lovirea sau alte violențe, furt, distrugere și conducere auto sub influența alcoolului) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*