FOTO VIDEO Lucrările la portul turistic din Jurilovca sunt în grafic. Primarul Eugen Ion afirmă că va fi gata până cel târziu în martie 2023

Portul din Jurilovca. FOTO Paul Alexe

Lucrările la portul turistic Jurilovca sunt în grafic, a anunțat primarul comunei Eugen Ion, el afirmând că acesta va fi gata până cel târziu în luna martie 2023.

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a declarat pentru TLnews că noul port va aduce o zonă mai generoasă de acostare pentru șalupe, dar și o suprafața mai mare pentru organizarea diferitelor evenimente.

“Pe lângă faptul că avem nevoie urgentă de zone de acostare pentru șalupe, astăzi mai constatăm un lucru, că mai avem nevoie de spațiu pentru a desfășura astfel de activități pe o suprafață mult mai mare. Noul port va veni cu încă aproximativ 30.000 de metri pătrați de suprafață, de zonă de promenadă, de zone de terase pentru a putea desfășura un eveniment cum este Festivalul Borșului Lipovenesc pe o întindere mult mai mare pentru a evita aglomerația pe cât posibil”, a spus Eugen Ion.

El a anunțat și când va fi gata acest port și care sunt avantajele acestuia.

“Suntem în grafic cu lucrările. Dacă ne lasă timpul, în decembrie, dacă nu, cel mai târziu în luna martie terminăm aceste lucrări.  Acest port nu poate aduce decât avantaje. În primul rând, avantajele sunt pentru turiștii care ne vizitează pentru că ei nu vor mai avea timpi de așteptare atât de mari și vor veni la Jurilovca, vor găsi ambarcațiuni pregătite să poată să îi ducă în toată zona Deltei Dunării”, a mai spus primarul comunei Jurilovca.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, este un mare susținător al acestui proiect.

“Doresc primarului Eugen Ion să reușească să realizeze și această investiție – portul, al doilea miniport, astfel încât aria pe care se desfășoară acest eveniment să fie mult mai mare pentru că devine obligatoriu un festival multianual”, a transmis Horia Teodorescu.  

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*