FOTO VIDEO Horia Teodorescu a depus jurământul de învestitură pentru cel de-al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Tulcea

Ceremonia de învestire a președintelui Consiliului Județean Tulcea. FOTO Paul Alexe

Social-democratul Horia Teodorescu a fost învestit cu cel de-al treilea mandat consecutiv în funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea, în cadrul ședinței de constituire a Consiliului Județean Tulcea, desfășurată, vineri, în Sala “Mihail Kogălniceanu”. În vârstă de 62 de ani, Horia Teodorescu a câștigat scrutinul electoral din 27 septembrie, obținând 38,54 la sută din optiunile de vot ale tulcenilor, la o diferență de aproape 5000 de voturi față de principalul său contracandidat, liberalul George Șișcu (33,09 la sută).

În prezența noilor consilieri județeni, aleși la rândul lor prin votul din 27 septembrie, Horia Teodorescu a depus jurământul de învestitură, după care a creionat direcțiile pe care urmează să-și ghideze activitatea la conducerea Consiliului Județean Tulcea.

Este un nou început, sper de bun augur pentru toată lumea. Sper ca și la Consiliul Județean să formâm o echipă lucrativă, o echipă care să-și asume jurământul, indiferent de culoare politică. Am avut un parteneriat bun în toți cei opt ani care s-au scurs, de la preluarea primului mandat. Dovada acestui parteneriat sunt realizările pe care noi, Consiliul Județean și structura consilierilor județeni, le-am adus și care au dus la rezultate și investiții pentru județul Tulcea, a spus Horia Teodorescu.

Profitând de prezența în sală a noului primar ales al municipiului Tulcea, liberalul Ștefan Ilie, Horia Teodorescu și-a exprimat speranța că diferența de culoare politică nu va impieta atunci când la mijloc sunt proiecte ce au ca rezultat creșterea bunăstării tulcenilor.

Parteneriatul cu Primăria Tulcea trebuie să fie unul constructiv. Știu că domnul primar Ștefan Ilie are deschidere și dorință să realizăm, Primăria și Consiliul Județean, proiecte în beneficiul municipiului Tulcea, pentru că eu cred că și municipiul Tulcea merită să aibă un viitor, merită mai mult. Tulcenii au mari așteptări și doresc, ca și noi, să ne situăm pe o poziție fruntașă a orașelor care pot fi vizitate cu drag.

Sper ca lucrul acesta să se întâmple, au fost oportunități care nu au fost exploatate, sunt oportunități care pot fi exploatate și cred că putem să lucrăm astfel încât municipiul Tulcea să-și revină, să-l aducem cu toții acolo unde locul, ca și poartă de intrare în Delta Dunării. Toată lumea trebuie să se așeze la aceiași masă și să tragă într-o direcție constructivă, atât Consiliul Județean, cât și Consiliul Local, a mai declarat Horia Teodorescu.  

În urma rezultatelor obținute la votul din 27 septembrie, niciun partid nu va putea asigura, singur, majoritatea în Consiliul Județean Tulcea, componența acestuia fiind următoarea: PNL – 13 mandate; PSD – 12 mandate (13 cu cel al președintelui Horia Teodorescu), PRO România – 3 mandate și PMP – 2 mandate. Un calcul simplu arată un echilibru aproape perfect între stânga și dreapta eșicherului politic, însă președintele Horia Teodorescu speră să primească sprijinul tuturor consilierilor în implementarea marilor proiecte de infrastructură și dezvoltare ale județului Tulcea.

“Sunt un om al dialogului, un om dispus la efort, un om care, împreună cu aparatul Consiliului Județean, să ducem la realizare ceea ce am început și să realizăm multe lucruri pentru județul Tulcea. Politica noastră trebuie să fie politica județului Tulcea, oriunde ne-am afla, oricare ar fi poziția pe care o ocupăm”, a încheiat președintele Consiliului Județean Tulcea.

Dintre cei 30 de consilieri județeni aleși prin vot, doar 22 au fost validați și au depus jurământul, ceilalți opt demisionând din funcție, din diverse motive. În locul acestora, fiecare formațiune politică va alege alți consilieri, urmând, astfel, să fie completată componența Consiliului Județean Tulcea.

Cei 22 consilieri județeni care au depus jurământul în fața celor prezenți sunt: Petre Badea, Raluca – Narcisa Cacencu, Nicolae Chichi, Constantin Coca, Daniela Condratov, Daniel – Nicu Geambazu, Ifim-Ion Gologan, Michael Gudu, Marian Jugănaru, Liliana Marinescu, Dumitru Mergeani, Valentin Moldoveanu, Alexandru – Dan Munteanu, Ionel Munteanu, Marian Sandu, Doina Săcui, Romolo Dragoș Staicu, Vasile Strat, Victor Tarhon, Bogdan Vasilescu, Dumitru Vâlcu și Ștefana Zibileanu.

La următoarea ședință a CJ Tulcea, vor fi validați cei opt consilieri județeni, supleanți ai celor demisionari, pe listele partidelor. În aceeași ședință vor fi aleși și cei doi vicepreședinți ai CJ Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*