FOTO VIDEO Educația, prioritate pentru administrația publică locală din comuna tulceană Jurilovca. 220 de copii vor începe anul școlar într-o nouă unitate de învățământ

Școala din Jurilovca. FOTO Paul Alexe

Noul an școlar vine cu vești bune pentru copiii din comuna tulceană Jurilovca. Din toamnă, aceștia vor beneficia de o școală nouă, modernă și dotată cu mobilier nou și aparatură didactică de ultimă generație. Acest lucru este posibil datorită realizării proiectul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a școlii din localitate, proiect în valoare totală de 3,45 milioane lei, finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„Până la începutul anului școlar 2022-2023, copiii din comuna Jurilovca vor beneficia de un spațiu pentru educație așa cum trebuie și cum merită. După cum vedeți că arată lucrurile în acest moment, cred că tărie că noul an școlar ne va găsi în casă nouă. Au fost unele momente dificile, nu numai pentru noi, ci pentru toată țara, cauzate de creșterile de prețuri, o provocare extraordinar de mare. Vrau, însă, să remarc aplicativitatea și implicarea Ministerului Dezvoltării, a Guvernului, prin ordonanțele care au fost emise, care ne-au oferit șansa de a putea ajusta prețurile și astfel să putem finaliza ceea ce am început”, a declarat pentru TLnews primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion. 

La finalizarea lucrărilor, se poate spune că vorbim despre o școală nouă, atâta timp cât din vechea școală au fost păstrate doar… zidurile!

„Vorbim despre o reabilitare generală, practic din vechea școală nu au mai rămas decât zidurile, restul este realizat de la zero. A fost schimbat acoperișul, tencuiala, instalațiile electice, instalațiile sanitare, iar la final școala va avea, inclusiv, dotări de ultimă generație și mobilier nou. Vor beneficia de această nouă școală, în următorul an școlar, un număr de 220 de copii”, a explicat primarul.

În paralel cu acest proiect, în imediata apropiere, au fost reluate lucrările la construcția noii săli de sport, modernă și care va fi dotată și cu tribune în care pot asista la întrecerile sportive 200 de spectatori. Noua sală va putea găzdui meciuri și antrenamente pentru handbal, baschet, volei și tenis, dar și ore de educație fizică pentru elevii școlii ginmaziale.

„Este un proiect întârziat, din păcate, nu din cauza noastră, ci a situației de fapt, dar astăzi pot spune cu tărie că lucrările vor începe, cu prețuri actualizate și ajustate și pentru acest obiectiv de interes local, foarte așteptat”, a mai spus primarul Eugen Ion.  

Un alt proiect amplu, aflat în desfășurare, este cel prin care se are în vedere „Creșterea accesibilității prin dezvoltarea infrastructurii de acostare în Comuna Jurilovca, județul Tulcea”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional (POR).

„Lucrarea din port este una mai amplă și putem spune că am început în forță acest mult așteptat proiect, atât de noi, ca administrație publică locală, cât și de către turiști și operatorii din zona turistică. Este un proiect de aproximativ 5 milioane de euro, am avut și aici provocările legate de creșterea prețurilor, dar în acest moment spunem noi că am găsit o soluție și pentru acest lucru, pentru a asigura partea de cofinanțare și, după cum putem constata, lucrările continuă și ne aflăm la un stadiu de 20-30 la sută.

Cea mai grea lucrare a fost cea de decolmatare și de cărare a mâlului reieșit din excavare. După cum prevede contractul, sper că vom terimna la termen această investiție, iar cel târziu în primăvara anului viitor vom opera în acest port”, a punctat primarul Eugen Ion.  

Beneficiile realizării acestui proiect sunt evidente, portul turistic Jurilovca fiind una dintre principalele căi de acces către Delta Dunării și principalul punct de plecare către paradisul natural de la Gura Portiței. Realizarea acestui proiect oferă 150 de noi locuri de acostare, inclusiv un front de acostare pentru nave cu o lungime de până la 20 metri, dar și pentru vasele pescărești, șalupe sau yachturi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*