Concursul Național de Proiecte „Parteneriat în Educație – prezent și perspective“, la 20 ani de excelență

FOTO Consiliul Județean Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat luni, 12 septembrie 2022, la Sulina, la festivitatea de premiere a celei de-a XX-a ediții a Concursului Național de Proiecte „Parteneriat în Educație – prezent și perspective“.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu instituția Consiliului Județean, s-a desfășurat în perioada 10-13 septembrie și a reunit participarea reprezentanților consiliilor județene ale elevilor din mai multe județe ale țării, însoțiți de cadre didactice coordonatoare, precum și a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, reprezentanților Palatului Copiilor și ai autorităților locale.

Elevii din toată țara s-au întrecut în expunerea de proiecte la un nivel apropiat de excelență, fructificând din plin opțiunile de prezentare a propriilor inițiative pe cele cele patru secțiuni puse la dispoziție în cadrul concursului: Interculturalitate, Cetățenie democratică, Sănătate (sănătatea mediului și sănătate personală) și Voluntariat.

„În primul rând, vreau să salut inițiativa de organizare a acestui eveniment, unul inspirat și extrem de binevenit pentru județul nostru, în general, și pentru viitorul copiilor noștri, în special.

Să nu uităm că generațiile actuale sunt nu neapărat mai talentate sau mai inteligente decât eram noi la vârsta lor. Copiii zilei de azi au însă la dispoziție informația, care este neprețuită în orice domeniu, la care se adaugă tehnologia, pe zi ce trece mai avansată. Tinerii noștri pornesc, deci, cu două atuuri extraordinare care netezesc, fără doar și poate, drumul progresului și al excelenței. Deloc întâmplător este astfel faptul că România are în continuare cele mai bune rezultate la competițiile și olimpiadele internaționale pe diverse discipline, realizări care ne fac să fim mândri și să ținem capul sus chiar și în momente când nu este totul roz în țara noastră.

De aceea, noi, în calitate de părinți și cadre didactice, avem datoria să îngrijim și să ocrotim această pepinieră de talente, căci ea reprezintă viitorul acestei țări și, totodată, cartea ei de vizită peste hotare.

Închei prin a felicita toți elevii prezenți în acest concurs, indiferent de rezultatele pe care le-au obținut, precum și organizatorii, care, îmbinând armonios farmecul unic al orașului Sulina cu cei nouăsprezece ani de existență a acestui concurs național, au reușit să organizeze un eveniment special, în cadrul căruia tineri și îndrumători din întreaga țară s-au bucurat, timp de trei zile, de apreciere pentru munca depusă, de frumusețea inegalabilă a Deltei Dunării, per ansamblu de o experiență de neuitat pe tărâmul de vis dintre Dunăre și mare”, a transmis  vicepreședintele Mihai Huleni cu acest prilej.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*