Consiliul Județean Tulcea a solicitat fonduri, prin Programul „Anghel Saligny“, pentru modernizarea podului de peste canalul Mila 36

Investiții în Delta Dunării pentru modernizarea podului de peste canalul Mila 36. FOTO CJ Tulcea

Consiliul Județean Tulcea va propune spre finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în baza Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2021 care a aprobat Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“, modernizarea podului de peste canalul Mila 36. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 9 milioane de lei, sumă ce nu ar fi putut fi alocată din bugetul propriu al Consiliului Județean Tulcea.

Potrivit CJ Tulcea, în cadrul ședinței ordinare care a avut loc la finalul lunii octombrie, legislativul Consiliului Județean Tulcea a aprobat devizul general estimativ și cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții „Reabilitare Pod peste canal Mila 36 pe DJ 222N, km 34+178” în vederea accesării finanțării prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.

„În vederea realizării acestui obiectiv de investiții, Consiliul Județean Tulcea a căutat surse de finanțare, neputându-se asigura finanțarea integrală din bugetul propriu. O oportunitate, în acest sens, o constituie Programul național de investiții „Anghel Saligny”, care prevede clar categoriile de investiții care pot fi finanțate cu fonduri guvernamentale, printre ele numărându-se și poduri, podețe, pasaje sau punți pietonale. Noi ne propunem să profităm de toate sursele de finanțare puse la dispoziția autorităților locale în vederea modernizării rețelei de transport din județul Tulcea, pentru creșterea gradului de atractivitate a zonei“, spune președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Conform documentelor justificative transmise de compartimentul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Tulcea, la momentul actual podul se află într-o o stare avansată de degradare, prezintă defecțiuni ale elementelor de suprastructură și infrastructură, nu are trotuare pietonale, elementele de racord cu terasamentele prezintă degradări majore, plăcile de racordare sunt deteriorate etc.

Se impune, așadar, o investiție amplă în modernizarea acestui pod peste canalul 36, o zonă cunoscută de turiștii care vizitează Delta Dunării.

Valoarea acestui proiect de investiție, conform devizului general estimativ, este 9.495.161,52 lei, din care cheltuielile eligibile (de la bugetul de stat) se ridică la 9.201.170,63 lei, inclusiv TVA, iar cheltuielile asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Tulcea se ridică la 293.990,89 lei, inclusiv TVA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*