Concurs de idei şi soluţii pentru oraşe inteligente dedicat tinerilor din Romania

Faleza din Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Tinerii pasionaţi de tehnologie şi sustenabilitate au oportunitatea de deveni arhitecţii oraşelor inteligente din viitorul imediat, prin intermediul concursului de idei şi soluţii pentru oraşe inteligente BeSMART, organizat în cadrul celei de-a doua ediţii a GreenTech Film Festival.

Concursul se adresează elevilor de la clasele IX-XII din România şi presupune propunerea unor soluţii inteligente la problemele identificate în comunităţile din care tinerii provin, pornind de la documentarea conceptului de Smart City/ Oraș Inteligent.

Participanții pot viza probleme din comunitatea locală ce țin de: școală, clădiri „verzi”, economisirea resurselor, transport eficient, comunicare, sănătate publică, educație, siguranța și altele. Înscrierea în concurs se poate face individual sau în echipe de lucru, de maximum 5 persoane.

Ideile vor fi transmise sub forma unei prezentări video de maximum 10 minute, realizată în limba română, care trebuie să conțină următoarele:

  • Descrierea sumară a problemei identificate în oraș/localitate;
  • Ce impact estimat are asupra comunității și mediului;
  • Propunerea unor soluții tehnologice inteligente pentru rezolvarea problemei;
  • Efectele benefice ale acestor soluții SMART asupra comunității și mediului;

Înscrierea în concurs se face până la 31 octombrie 2018 şi presupune trimiterea detaliilor despre echipă şi link-ul prezentării video, la adresa de e-mail contact@greenetchfilmfestival.ro.

În perioada 1-7 noiembrie, un juriu format din specialiști va viziona prezentările și va selecta finaliștii, aceștia urmând a-și susține LIVE argumentele în cadrul unei sesiuni speciale, la DB Technology. Festivitatea de premiere a câștigătorului concursului BeSMART are loc pe 12 noiembrie 2018, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, în cadrul celei de-a doua ediţii a GreenTech Film Festival 2018, care se desfășoară în acest an în perioada 12-14 noiembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*