Chilia Veche devine Verde: Asociațiile MaiMultVerde și Împreună pentru Chilia lansează proiectul „Chilia Verde”

Chilia Veche. FOTO Asociația Împreună pentru Chilia

Pe 15 aprilie, asociațiile MaiMultVerde și Împreună pentru Chilia dau startul activităților dedicate protecției mediului în satul Chilia Veche, prin organizarea unei ample campanii de igienizare la nivel local, urmată de proiecția filmului documentar „Stăpânii apelor” la Căminul Cultural din sat și o dezbatere pornind de la problemele de mediu cu care se confruntă localnicii.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Chilia Verde”, derulat de Asociația MaiMultVerde, în parteneriat cu Asociația Împreună pentru Chilia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul este derulat la nivel local cu sprijinul Primăriei Chilia Veche.

Delta Dunării se confruntă cu probleme de mediu cu consecințe asupra calității vieții locuitorilor săi dar și a ecosistemelor naturale, aflate în pericol. Implicarea comunității locale și mai ales a tinerilor în procesul decizional local este vitală. Dar pentru a putea să caute soluții, locuitorii au nevoie de cunoștințe teoretice și practice în domeniul mediului și activismului.

Proiectul „Chilia Verde”, derulat în perioada februarie 2022 – martie 2023, are o latură educațională și de implicare civică și urmărește soluționare unor probleme de mediu prin implicarea comunității locale. Astfel, în perioada următoare, partenerul local va organiza o cercetare legată de percepția locuitorilor față de problemele de mediu, precum și disponibilitatea lor de a se implica în rezolvarea lor. Pe baza cercetării, echipa va realiza un suport de curs cu noțiuni de protecția mediului și de activare comunitară. 15 locuitori vor fi instruiți, iar unul dintre ei va fi și angajat în cadrul proiectului.

Totodată, va fi realizat un plan de activare comunitară care va beneficia de un buget de 5.000 de Euro pentru implementarea soluțiilor de mediu identificate de localnici, cu sprijinul organizatorului comunitar.

În cadrul proiectului vor fi realizate și 10 proiecții de film documentar de mediu, urmate de dezbateri alături de echipa de proiect. Acesta vor fi primele proiecții de film organizate în satul Chilia Veche.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*