“Bucuria Crăciunului” – activitate desfaşurată de deţinuţii din Penitenciarul Tulcea la Azilul de bătrâni

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În perioada 11-14.12.2022 Penitenciarul Tulcea organizează în cadrul proiectului ,,Bucuria Craciunului” o activitate socială ce are ca scop cultivarea unui comportament bazat pe empatie, generozitate şi compasiune, prin oferirea de suport emotional persoanelor vârstnice cu ocazia sărbătorii Craciunului, în vederea consolidării relaţiei cu comunitatea, ca mediu de suport.

În cadrul activitatii, persoanele private de libertate confectionează felicitări cu tematica sarbatorii Craciunului, care vor fi oferite in data de 14.12.2022 persoanelor aflate la Azilul de batrani ,,Sfantul Nectarie” din Tulcea. Activitatea se va încheia cu o ieşire  în în comunitate, în care  un grup format din 15 deţinuţi vor colinda beneficiarii centrului, fiind coordonaţi de preotul capelan al Penitenciarului

Implicarea detinutilor in astfel de activitati, oferă acestora posibilitatea de a suplini lipsa familiei, de a exersa anumite roluri, de a oferi suport emoţional persoanelor lipsite de mediu de suport, de a-şi dezvolta capacitatea empatică şi compasiunea şi îi ajută  să trăiască sentimentul şi emoţia sărbătorilor de iarnă în spaţiul carceral.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*