„Baladele Deltei” va participa la a XXIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Ioan Macrea” de la Sibiu

Ansamblul „Baladele Deltei”,

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea va participa, în perioada 26-28 noiembrie, la a XXIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Ioan Macrea” de la Sibiu.

Festivalul „Ioan Macrea”, la care își dau întâlnire sute de artiști, a propus publicului trei zile de cântec și joc popular de pe întreg cuprinsul României. Manifestarea este dedicată ansamblurilor profesioniste și va reuni, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, artiști din România, reprezentanți de seamă ai zonelor folclorice de proveniență. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu fiind un omagiu adus celui care a fost marele coregraf Ioan Macrea, fondatorul Ansamblului Folcloric „Cindrelul – Junii Sibiului”.

În cadrul festivalului, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” va prezenta un deosebit program artistic, menit să încânte publicul și să prezinte Dobrogea cu cinste și onoare ducând prin cântec și joc mesajul dobrogenilor la acest mare festival, acum în prag de 1 decembrie.

În recital soliștii vocali ai ansamblului: Georgeta Nichifor, Costel Atanasof, Laura Feraru, Laura Mocăniță. Conducerea muzicală este semnată de prof. Aurelian Croitoru, iar coregrafia și regia artistică de maestrul coregraf, Ștefan Coman.

„A devenit o tradiție pentru noi să participăm la acest valoros festival de folclor. La fiecare participare, programul nostru artistic a fost apreciat și aplaudat. Nu o să ne dezicem nici anul acesta, deoarece avem un program vast și foarte bine lucrat”, a precizat Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Pe lângă Ansamblul Artistic Profesionist ”Baladele Deltei”, în cele trei seri ale festivalului , pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu”, vor urca și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava și Sorin Filip, Ansamblul Profesionist „Banatul” din Timișoara și Liliana Laichici, Adrian Stanca, Mihaela Petrovici, Dumitru Teleagă, Carmen Popovici Dumbravă, Nicu Novac, Ansamblul Artistic Profesionist „Dor Românesc” din Bistrița și Matilda Pascal Cojocărița, Ștefan Cigu, Alexandru Pugna, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” din Iași și Andrei Liță, Constantin Bahrin, Simona Mazăre, Andrei Balan, Claudia Martinică, Ansamblul Folcloric „Veteranii Junii Sibiului” și Mariana Anghel, Camelia Cosma Stoiță, Marcel Părău, Cristian Pomohaci, Nicoleta Voica, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și Alina Pinca, Ilie Medrea, Răzvan Năstăsescu, Sebastian Emanuel Stan, Traian Stoiță, Ovidiu Homorodean, Oana Bozga, Daniel Pop, Virginia Irimuș, Bogdan Toma, Izabela Tomița, Gabriel Popescu, Aurora și Săndel Mihai, Olguța Berbec, Remus Novac, Stana Stepanescu și Bojidar Ciobotin și nu în ultimul rând, gazdele evenimentului, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*