Avantaje pentru angajatorii tulceni care încadrează tineri absolvenți și persoane cu dizabilități

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook
Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, oferă angajatorilor care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenții promoției 2017 ai unor instituții de învățământ, un stimulent financiar în cuantum de 900 lei lunar timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent, începând cu data încheierii convenției. Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc 900 lei lunar, pentru fiecare absolvent, pe o perioadă de 18 luni.

Până în prezent, 25 de agenți economici au primit subvenții pentru încadrarea în muncă a 52 absolvenți de învățământ. După nivelul de pregătire al absolvenților inacadrati prin subvenționarea locului de muncă, situația se prezintă astfel: 27 absolvenți au studii liceale; 15 absolvenți au studii superioare și 11 absolvenți provin din ciclul inferior al liceului.

În perioadă celor 18 luni, cât timp angajatorii sunt obligați să mentină raporturile de muncă sau de serviciu, absolvenții pot urmă o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, în condițiile legii. Cheltuielile necesare pentru pregătirea profesională vor fi suportate, la cererea angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Angajatorii care, după îndeplinirea celor 18 luni mențin raporturile de muncă sau de serviciu cu absolvenții încadrați în condițiile de mai sus, primesc, pentru fiecare an de continuare a raporturilor de muncă sau de serviciu, un ajutor financiar egal cu sumă aferentă contribuțiilor sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane și virate, conform legii. Ajutorul financiar poate fi acordat la cerere, pe o perioadă de cel mult 2 ani. Pentru anul 2017, până în prezent, 6 angajatori au solicitat acest ajutor financiar.

Angajatorii interesați se pot adresă pentru informații suplimentare Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, str. Grigore Antipa , nr. 10, telefon: 0240/516858.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*