FOTO Polițiștii tulceni au desfășurat o acțiune pentru combaterea nerespectării normelor legale privind transportul public de persoane și mărfuri

Lipsa ITP-ului te va lăsa automat fără acte și plăcuțele de înmatriculare. FOTO (arhivă) IPJ Tulcea

În perioada 9 – 15 octombrie a.c., în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), polițiștii rutieri au acționat pe drumurile din județ, pentru prevenirea și combaterea nerespectării normelor legale privind transportul de persoane și mărfuri.

În această perioadă, polițiștii rutieri, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au acționat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehicule destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, dintre care 29 pentru nerespectarea normelor legale privind transportul de persoane și 38 pentru nerespectarea normelor legale privind transportul de mărfă. Totodată, în 4 cazuri, polițiștii rutieri au dispus imobilizarea dreptului de utilizare a vehiculelor conduse de persoane care desfășurau activități de transport ilegal.

La 15 octombrie a.c, în municipiul Tulcea, polițiștii au depistat în trafic un microbuz condus de un bărbat, de 49 de ani, din Buzău, care efectua un transport public de persoane, contra cost, în regim de închiriere, pe ruta Buzău-Tulcea-Buzău, fără a deține document de control pentru acest tip de transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional în calitate de conducător auto cu amendă de 4000 de lei conform art.4 pct.56 din Hotărârea de Guvern nr.69/2012, iar în calitate de administrator al societății a fost sancționat cu amendă de 9000 lei conform art.3 pct.1 din Hotărârea de Guvern nr. 69/2012.

De asemenea, polițiștii au luat măsura complementară de imobilizare a dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni conform art.12 din Hotărârea de Guvern nr. 69/2012.

Un alt caz a fost constatat de polițiștii Serviciului Rutier în localitatea Frecăței. Aici, o persoană de 32 de ani, din județul Ialomiţa, care conducea un autotractor cu semiremorcă încărcată cu produse de carieră a refuzat efectuarea controlului vehiculului privind masa totală maximă autorizată.

În cauză conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 3000 de lei , conform prevederilor OG 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor, şi s-a dispus imobilizarea vehiculului , până la înlăturarea motivelor, fiind reţinute plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*