Ansamblul Folcloric de Copii „Dorulețul” din Tulcea s-a întors acasă încărcat de premii

Copiii din ansamblul „Doruleț“ au arătat încă o dată cât sunt de buni

Pe 1 iunie s-a ținut Festivalul Concurs „EuroFolklore” desfășurat la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Festivalul, organizat de Școala Gimnazială nr. 1 „Sfinții Voievozi” din București, în cadrul proiectului Educațional „SUNT CETĂȚEAN EUROPEAN ȘI MĂ IMPLIC” ediția 2018. Acesta și-a propus să aducă „folclorul românesc și al minorităților în Capitala României în anul Centenarului, prin intermediul talentului și purității copilăriei”. Județul Tulcea a fost reprezentat de  Ansamblul Folcloric de Copii „Dorulețul” al Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Participanții – formații folclorice și interpreți soliști de muzică populară – au avut vârste cuprinse între 5 și 15 ani și au fost în număr de 58, din întreaga țară.

Ansamblul tulcean s-a făcut încă odată remarcat, adjudecându-și Premiul I, Marele Premiu și Trofeul Festivalului la secțiunea „Ansambluri de cântece și dansuri”, precum și Premiul I prin solista Denisa Călin, la secțiunea „Solist vocal”.

La acest eveniment de la București a participat doar o parte a Ansamblului Folcloric de Copii „Dorulețul”, întrucât cealaltă parte a membrilor s-a aflat și se află încă în deplasare în Slovacia, unde reprezintă Tulcea la un festival international de folclor.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*