Andaluzia Luca critică decizia primarului Ștefan Ilie de a nu mai acorda ajutoare financiare unor familii din municipiul Tulcea, cu prilejul împlinirii a 50 ani de căsătorie

Andaluzia Luca, consilier local PSD Tulcea. FOTO Arhiva personală A. L.
Andaluzia Luca, consilier local PSD Tulcea. FOTO Arhiva personală A. L.

Consilierii locali ai municipiului Tulcea au fost convocați miercuri, 28 aprilie, într-o ședință ordinară, având de votat, între altele, și proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ștefan Ilie de revocare a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Tulcea nr. 149/30.06.2011 privind acordarea de ajutoare financiare unor familii din municipiul Tulcea, cu prilejul împlinirii a 50 ani de căsătorie.

Astfel, prin HCLM 149/30.06.2011 s-a aprobat acordarea de ajutoare financiare unor familii din municipiul Tulcea, cu prilejul împlinirii a 50 ani de căsătorie, în sumă de 250 lei/familie. Anual, până în anul 2020, s-au alocat din bugetul local în medie 11.000 lei/an în vederea premierii familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

„În anul 2020, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19, nu s-au acordat aceste premii, justificat de creşterea cheltuielilor bugetare alocate sănătății, combaterii COVID-19 și pentru asigurarea planului gestionării situațiilor de urgență. De asemenea, au fost adoptate și alte măsuri bugetare menite să susțină antreprenorialul, să ofere ajutor cetățenilor și sectoarelor celor mai afectate, măsuri care vor fi avute în vedere și pentru perioada următoare”, se arată în motivarea deciziei de a revoca această hotărâre.

Primarul Ștefan Ilie mai susține în referatul pentru aprobarea proiectului că în acest an, dar şi pe termen mediu şi lung, municipalitatea îşi propune să vină cu soluții mult mai bune pentru problemele persoanelor vârstnice, care să îmbunătățească viaţa şi sănătatea acestora.

„Ne dorim ca, prin alocarea unor sume importante pentru sănătate, protecţie socială şi prin atragerea de surse de finanțare din fonduri europene să susținem construirea unui Centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în Municipiul Tulcea, precum şi alte măsuri de asistență medicală şi socială puse la dispoziția persoanelor în vârstă prin Direcția de Asistență şi Protecţie Socială”.

El este contrazis de consilierul local al PSD, Andaluzia Luca. Aceasta consideră că este o eroarea de judecată a primarului, „revoltătoare și lipsită de respect”.

„Consider că e o eroare de judecată din partea primarului care, practic, lovește într-o categorie socială ce nu merită un așa tratament din partea autorităților locale. Sunt oameni ce ar trebui dați ca exemplu și nu dați deoparte. Vorbim de 11.000 de lei, sumă ce poate fi găsită dacă se vrea. Putem lua suma aceasta din anexa 7 a bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului, respectiv putem tăia de la manifestările dedicate Anului Nou, de la jocul de artificii și din activitățile nerambursabile pentru activități non profit. Fiind an pandemic nu cred că vom avea prea multe spectacole și festivaluri. E revoltător și lipsit de respect și vă mărturisesc că sunt dezamăgită și mi-e rușine că în Consiliul Local Tulcea s-a prezentat un astfel de proiect”, a declarat Andaluzia Luca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*