Amenzi de peste 17.000 de lei în urma unei acțiuni a Poliției Economice tulcene

Acțiune de amploare a poliției economice. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii tulceni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Baia și ai Serviciului Rutier, au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune în localitățile Agighiol, Dunavățu de Jos, Babadag și Stejaru și 2 Cantoane în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților ce se comit în domeniul transportului, depozitării și comercializării cerealelor, dar și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților economice specifice sezonului estival și a stării de alertă actuale.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat controale la nouă transportatori de cereale și au verificat nouă agenți economici, aplicând șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.500 de lei, conform OUG nr.28/1999 rep., privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice cu memorie fiscală. De asemenea, au fost confiscați 1.555,48 de lei, sumă neînregistrată în aparatul de marcat cu memorie fiscală.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților economice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*