Acțiuni ale polițiștilor tulceni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră

Echipaj de poliție din cadrul IPJ Tulcea. FOTO IPJ Tulcea

În perioada 3 – 9 septembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea desfășoară acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la traficul rutier de pe raza județului Tulcea.

În perioada 1 ianuarie – 31 august, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea, s-au produs 40 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 10 persoane şi rănirea gravă a altor 38.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor, au fost:

  • nerespectarea regimului legal de viteză – 13 accidente,
  • conducerea sub influența alcoolului – 4 accidente,
  • indisciplina pietonală – 5 accidente,
  • neasigurarea la manevra de mers înapoi – 4 accidente.

Având în vedere situația statistică privind cauzele generatoare de accidente rutiere, se acționează în datele de 3, 6 și 8 septembrie pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care se află sub influența băuturilor alcoolice.

Pe 4 septembrie polițiștii rutieri acționează pentru sancţionarea deplasării neregulamentare a pietonilor/bicicliștilor pe drumurile publice și combaterea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public de către pietoni, precum și nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști.

Pe 5, 7 și 9 septembrie, prioritatea polițiștilor tulceni o va constitui respectarea regimului legal de viteză.

Prin astfel de acțiuni se urmărește conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice, în contextul necesităţii atingerii obiectivului general asumat de statele membre ale Uniunii Europene, acela de reducere cu 50% a mortalităţii din accidente rutiere în perioada 2010 – 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*