400 de hectare de miriște și 600 de baloți de paie au ars la Jijia

Incendiu de vegetație. FOTO ISU Tulcea

A fost incendiu puternic la Jijia, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, și au ars 400 de hectare de miriște și 600 de baloți de paie.

Pompierii susțin că focult a fost pus intenționat.

”În cursul nopții trecute salvatorii militari ai Secției de Pompieri Măcin, au fost alertați prin apel la numărul unic de urgență 112 despre faptul că în zona localității Jijila a izbucnit un incendiu de vegetație uscată.

La fața locului au intervenit 16 subofițeri cu 3 autospeciale de stingere și SVSU Jijila care au lucrat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Pentru că se manifesta violent, iar vântul sufla cu putere, misiunea pompierilor a fost una destul de dificilă însă, în mai puțin de 3 ore acesta a fost lichidat.

Au ars aproximativ 400 de hectare de miriște și vegetație uscată și 600 baloți de paie.

Cauza probabilă a incendiului, a fost folosirea intenționată a focului”, a anunțat ISU Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*