19 primării din județul Tulcea au primit 3 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru a putea funcționa în continuare

Comuna Greci, județul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de 23 decembrie, alocarea sumei de 112.697 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcționării primăriilor din alte 284 de localități din 29 de județe.

Județul Tulcea se numără și el printre județele care au primit ajutor, fiind vorba de 19 primării cu probleme financiare.

„Este esențial să nu existe blocaje în unităţile administrativ-teritoriale care ar fi trebuit să beneficieze de sume defalcate din TVA la ultima rectificare a Guvernului din luna august. De aceea am considerat că trebuie să venim în sprijinul acestora și să alocăm bani din fondul de rezervă pentru ca primăriile să-și poată încheia anul fără probleme”,a precizat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Printre localitățile tulcene care au primit fonduri se numără Babadag, Greci, Luncavița, Luncavița, Nalbant, Murighiol și Slava Cercheză. Valoarea totală a fondurilor primite este de 3 milioane de lei, cei mai mulți mergând la Dăeni, I.C. Brătianu și Luncavița, câte 250.000 lei, iar cei mai puțini, Valea Teilor, 40.000 lei.

Decizia alocării sumei de peste 112 milioane de lei vine după ce Guvernul a mai aprobat, în şedinţa din 20 decembrie, alocarea a 477,36 de milioane pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din 1.689 de localități.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*