20 de tulceni s-au ales cu dosare penale pentru comerț cu materiale pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă

Artificii aprinse. FOTO ISU Dobrogea

În perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a desfășurat acțiuni în cadrul Planului național „Foc de Artificii“ pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoane fizice și juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă .

În această perioadă, polițiștii tulceni au efectuat 49 de verificări și controale în piețe, târguri, complexe comerciale de pe raza județul Tulcea. În acest context, polițiștii au depistat 20 de persoane, care deţineau articole pirotehnice în vederea comercializării, fără a fi autorizate și au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 45 kg de articole pirotehnice din categoriile F2 și F3.

Pe numele persoanelor în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept. O atenție deosebită a fost acordată deținerii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 10 activități de informare în școlile din Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*