Viața unui tulcean, salvată de un pompier aflat în timpul liber. În decurs de numai câteva minute, victima a intrat de trei ori în stop cardio-respirator

Plutonierul adjutant șef, Ionuț Gălățeanu, comandant de echipaj la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan. FOTO ISU Tulcea

Plutonierul adjutant șef, Ionuț Gălățeanu, comandant de echipaj la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan, aflat în timpul liber, a intervenit pentru salvarea unui bărbat care a intrat de nu mai puțin de trei ori în stop cardio-respirator. Bărbatul este cunoscut cu afecțiuni cardiace, având montate trei stenturi.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, cazul medical a fost anunțat vineri, 30 aprilie, prin Serviciul 112, spre locul solicitării fiind direcționat elicopterul SMURD de la Constanța.

„După efectuarea apelului, a fost cerut ajutorul colegului nostru, care locuia în apropiere. Ajuns la fața locului, Ionuț a încercat să liniștească persoana, în vârstă de 56 de ani, însă acesta a intrat în stop cardio-respirator. Imediat, colegul nostru, a început manevrele de resuscitare, reușind să-l stabilizeze”, au povestit sursele citate.

Până la sosirea echipajului medical aerian, bărbatul a mai suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind stabilizat de Ionuț și asistenta medicală din localitate, venită în ajutor. Pacientul a fost preluat ulterior de către elicopterul SMURD în stare stabilă.

„Colegul nostru, Ionuț, are o îndelungată experiență ca salvator, încadrând autospeciala de descarcerare și ambulanța SMURD de aproape 20 de ani. Felicitări, Ionuț! Suntem mândri că faci parte din colectivul ISU Delta Tulcea și pentru că în curând va fi ziua ta de naștere îți urăm la mulți ani și multă sănătate!”, au mai spus reprezentanții ISU Tulcea.

Plutonierul adjutant șef, Ionuț Gălățeanu, comandant de echipaj la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan. FOTO ISU Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*