Peste 100 de preșcolari de la grădinița “Dumbrava Minunată” din Tulcea au învățat regulile de circulație de la polițiști

Preșcolarii au fost învățați regulile de circulație. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară și  cei ai Biroului Rutier au desfășurat la data de 27 octombrie activități educativ-preventive în rândul preșcolarilor din cadrul Gradiniței ” Dumbrava Minunată ” din municipiul Tulcea.

Astfel, de activitățile desfășurate au beneficiat peste 100 de preșcolari din cadrul grupelor mici, mijlocii si mari.

Polițiștii rutieri le-au prezentat celor mici principalele reguli de circulație și le-au pus la dispoziție covorul rutier, cu ajutorul căruia, copiii prezenți au învățat, prin exemple practice oferite de polițiști, cum să circule corect și care este semnificația principalelor indicatoare rutiere și, totodată, li s-a explicat importanța cunoașterii și respectării normelor rutiere de către participanții la trafic, precum și conștientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulație.

Copii au fost interesați și receptivi la mesajele și recomandările polițiștilor, context în care au formulat întrebări, având loc discuții libere pe aceste teme.

Aceste întâlniri urmăresc încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă preșcolarii și elevii în mediul școlar, social sau familial, iar prin intermediul desfășurării unor astfel de activități, polițiștii își propun ca aceștia  să coștientizeze importanța respectării regulilor de circulație.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, iar polițiștii ce desfășoară activități informativ – preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în școli.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*