Operațiunea Ghiocelul – florăresele au fost amendate de către polițiștii tulceni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Echipaj auto de poliție pe străzile din municipiul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În perioada 28 februarie – 1 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat o acțiune pe linia verificării legalității operațiunilor de import/achiziții intracomunitare, transport, depozitare și comercializare a florilor și plantelor ornamentale,  în municipiul Tulcea.

Polițiștii tulceni au verificat 16 agenți economici din municipiu și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.500 de lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii tulceni au efectuat un control la o societate comercială din municipiu, unde  au constatat că agentul economic nu ar fi înregistrat în casa de marcat, veniturile obținute din comercializarea florilor, în sumă de 2.432 de lei.

În acest context, agentul economic a fost sancționat contravențional conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 28/1998 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă de 20.000 de lei și confiscarea sumei de 2.432 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*