FOTO VIDEO Primăria Mahmudia asfaltează 18 străzi din comună. Valoarea proiectului este de patru milioane de lei

Asfaltări în comuna Mahmudia. FOTO Tlnews.ro

Locuitorii comunei Mahmudia au motive de fericire, Primăria a dat startul asfaltării mai multor străzi din localitate. După luni întregi de muncă, nervi și drumuri la București, primarul din Mahmudia a reușit să pună pe roate unul dintre proiectele de care localitatea are urgentă nevoie: asfaltarea drumurilor principale. A întocmit proiectul, l-a trimis spre aprobare, l-a susținut cu argumente la București și a bătut la toate ușile. În cele din urmă, banii au venit, iar în urma licitației a fost desemnat și constructorul. Acum sunt utilaje pe toate străzile și muncitorii lucrează la foc continuu.

„E vorba despre o operațiune de modernizare a infrastructurii locale, sunt în jur de 8 kilometri de asfaltat, asfaltul se face în două straturi. În kilometrii ăștia intrăm cam cu 80% din asfaltarea comunei. Asfaltările sunt începute de la zero, s-a făcut patul de piatră, iar următoarea faza sunt bordurile și două straturi de asfalt”, spune primarul comunei Mahmudia, Ion Șerpescu.

Patru milioane de lei nu au fost usor de obținut. Să treci un astfel de proiect  prin furcile caudine de la București e o adevarată încercare pentru orice ales local, însă echipa de la primărie a întocmit un proiect bun care nu a avut opreliști în toate etapele de aprobare.

„Eu sunt la primul mandat și ăsta a fost și primul proiect pe care l-am început, dar m-au ajutat mult colegii, inclusiv secetarul care știe cum stau lucrurile. Eu am rămas și am alergat, am bătut pe la uși, important e că am rezolvat și se lucrează. E greu, mai ales pe fonduri europene, am derulat destul de greu. Au alte condiții față de PNDL, care e mult mai ușor. Cu alergătură, cu insistențe am rezolvat”, spune primarul din Mahmudia.

Primarul Ion Șerpescu și-a dorit foarte mult să obțină acest proiect și să le îmbunătățească stilul de viață cetățenilor, iar acum respiră ușurat. Pentru ca populația să poată beneficia urgent de asfaltarea cât mai multor străzi, administrația locală din Mahmudia a fost nevoită să apeleze la fondurile europene, iar investiția se derulează prin AFIR. Aceste solicitări presupun o muncă titanică, criteriile de finanțare fiind foarte stricte. Proiectul de asflatare înseamnă mai mult decât îi spune denumirea: se face fundația drumului, se așterne strat de piatră, trotuarele primesc borduri, se fac rigole de scurgere a apei pluviale, podețe și punți de acces în curtea fiecarui om. La final, se toarnă două rânduri de asfalt. Lucrarea este una serioasă, de sistem, nu o simplă cosmetizare a ceva existent. Pe unde intră acum utilajele, oamenii din Mahmudia nu au avut asfalt niciodată.

„Lucrările au început acum o lună,  sunt toate utilajele aici, pe toate străzile sunt prezente, unde pun bordură, unde compactează piatra, deci se lucrează intens. Aproape toate străzile vor avea borduri, unde sunt străzi sub 4 metri nu am pus borduri pentru că nu încăpeau două mașini și a rămas acostament de 75 într-o parte, 75 într-o parte și atunci strada rămâne să se poata circula și parcă așa au fost mereu și nu aveam cum să le lățim pentru că intram în proprietăți” a declarat pentru Tulcea NEWS primarul Ion Șerpescu.

Lucrarile de acum sunt doar începutul în Mahmudia. Primul pachet de lucrări înglobează 18 străzi mari, alese de administrația locală pe criteriul fluxulului de circulație: oameni și mașini. În etapa urmatoare, planurile se extind și la celelalte artere ale localității. Separat de ce se întamplă cu carosabilul, sunt luați în calcul și pietonii.

„Pentru trotuare și terminarea asfaltării integrale a comunei avem un alt proiect pe PNDL, și în jur de 12 kilometri de trotuar. Pe străzile pe care am pus asfaltare venim cu trotuare. Pe unele din străzi vin cu canalizare și după cu asfaltare. Avem în totalitate sistem de canalizare acum se lucrează pentru restul de 15% din străzi”, explică primarul din Mahmudia.

Comuna Mahmudia se dezvoltă frumos și este un punct de interes pentru turiștii care își doresc să petreacă mai multe zile liniștite în inima Deltei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*