Măsuri de prevenire a incendiilor, la Festivalul Ivan Patzaichin Fest – Rowmania și la Concursul Delta Triathlon

Mașina de pompieri. FOTO ISU Tulcea

Vineri, 9 septembrie și sâmbătă, 10 septembrie, în municipiul Tulcea, se vor desfășura o serie de activități sportive, artistice și culturale prilejuite de Festivalul Ivan Patzaichin Fest – Rowmania și de Concursul Delta Triathlon ediția 2022.

În contextul acestor evenimente, în zona Lacului Ciuperca, unde vor avea loc competiții de înot și de vâslit în canotci, și în zona Gară Tulcea, unde vor fi organizate concerte și ateliere educaționale, este preconizată prezența unui public numeros.

Întrucât riscul de producere a unor eventuale situații de urgență este ridicat, pentru buna desfășurare a acestor frumoase activități, salvatorii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, vor asigura răspunsul operativ. Astfel, echipajele de intervenție vor încadra o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și o ambarcațiune RIB care vor fi prezente în locul de desfășurare a evenimentelor, pregătiți să intervină în orice moment.

Totodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta al județului Tulcea, aduce în atenția cetățenilor o serie de recomandări menite să asigure nivelul de protecție al participanților: se va evita fumatul in locurile aglomerate cât și aruncarea la întâmplare a mucurilor de țigară și a chibriturilor  aprinse;

se recomandă evitarea introducerii substanțelor inflamabile în locul de desfășurare a activităților;

totodată, aruncarea deșeurilor menajere se va face în locuri special amenajate în acest sens, pentru a nu contribui la propagarea rapidă flăcărilor în cazul izbucnirii unui incendiu;

în cazul izbucnirii unui incendiu, se vor respecta indicațiile forțelor de intervenție în vederea evacuării; cetățenii trebuie să părăsească zona fără a crea panică și să asigure accesul necesar echipajelor de intervenție;

parcarea autovehiculelor personale se va efectua astfel încât să nu blocheze căile de acces a autospecialelor de intervenție;

copiii trebuie supravegheați în permanență;

– în cazul producerii unui incident care poate genera o situație de urgență, se apelează imediat numărul unic de urgență 112.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*