Jandarmii tulceni se antrenează pentru salvarea persoanelor cu ajutorul elicopterului

Jandarmii tulceni se antrenează pentru salvarea persoanelor cu ajutorul elicopterului. FOTO IJJ Tulcea

Grupa de Acțiuni Speciale și Antiteroriste din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea va desfășura, până pe 27 august, un program de pregătire constând în activități în cooperare cu Inspectoratul General al Aviației MAI și sub coordonarea instructorilor militari din cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia și Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Programul de pregătire se va desfășura în Poligonul Babadag și Poligonul Cataloi, jandarmii punând în practică tehnici de intervenție în diferite situații, cum ar fi:

  • Urcarea/coborârea în/din elicopter cu ajutorul troliului;
  • Așezarea răniților pe targă și urcarea acesteia cu ajutorul troliului în elicopter;
  • Poziționarea armamentului pe timpul zborului;
  • Restricții pe timpul zborului;
  • Intervenția în clădiri și încăperi;
  • Executarea tragerilor specifice cu armamentul din dotare;
  • Tactica intervenției privind extracția din mașină, încătușarea și controlul corporal.

Programul  de pregătire se va desfășura cu sprijinul Inspectoratului General al Aviației MAI, prin participarea la activități a unui elicopter EC – 135, echipat  cu un dispozitiv pentru coborârea în rapel a forțelor de intervenție și sub coordonarea instructorilor militari din cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia și Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, jandarmii executând antrenamentele în condiții similare realității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*