FOTO VIDEO Proiect turistic în premieră pentru România. A fost inaugurată nava de croazieră Diana, care promovează turismul responsabil pe cele trei brațe de vărsare ale Dunării în Marea Neagră

Ceremonia de\ inaugurare a navei de croazieră MS Diana. FOTO Paul Alexe

La pontonul turistic din localitatea tulceană Nufărul, a avut loc un eveniment în premieră pentru turismul românesc, lansarea unui nou produs turistic pentru România, “Turism responsabil pe cele trei brațe de vărsare ale Dunării în Marea Neagră”. Evenimentul central a fost reprezentat de inaugurarea navei de croazieră MS Diana, o navă cu propulsie motorizată, care a operat, până în prezent, în zona Europei Centrale și de Vest, pe Rin și Dunăre.

Evenimentul de inagurare a fost marcat cu o conferință de presă la care au participat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, presedintele Asociației de Manangement al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, deputatul tulcean George Șișcu, alături de armatorul navei, Marius Crivțonencu.

“Promovăm turismul în Deltă, pe o variantă în premieră în România, pe o navă de croazieră dedicată Deltei Dunării, cu un parcurs pe toate cele trei brațe, Chilia, Sulina și Sf.Gheorghe. Este un proiect prinn care vom promova și vom arăta tot ceea ce oferă Delta Dunării, viața din Deltă, istoria localităților, modul de viață al locuitorilor Deltei”, a spus armatorul Marius Crivțonescu.

Acesta a făcut și o prezentare a proiectului turistic, care cuprinde croaziere dedicate, în Delta Dunării, pe toate cele trei brațe ale fluviului, la vărsarea în Marea Neagră.

“Proiectul nostru turistic cuprinde un sejur de șapte zile. Vom petrece drumul nostru, cu două nopți pe brațul Chilia, cu escală la Ismail, unde suntem susținuți pe un proiect transfrontalier, de vecinii noștri din Ucraina.

Urmează două nopți pe brațul Sulina, unde suntem întâmpinați de autorități și de organizațiile culturale din Sulina, cu un spectacol al etniei lipovenești-rusești, cu cântece și dansuri dobrogene. Apoi, alte două zile, pe brațul Sf.Gheorghe, unde suntem așteptați de comunitate, pentru a degusta deliciosul stroceag, pentru a vedea splendidul răsărit la vărsarea Dunării în mare.

Vom avea degustări de vinuri dobrogene, degustare de produse de ciocolaterie, având un producător local, din Tulcea, cu experiență de peste zece ani, care oferă produse premium, premiate la campionate mondiale și europene ale producătorilor de ciocolată.

 În același timp, toate localitățile vor fi vizitate cu ghid local, mă refer la Ismail, Sulina, Crișan și Sf.Gheorghe, vom oferi plimbări cu barca pe canalele Dunării și ale Deltei, dar și pe zona de rezervație. De asemenea, în toate porturile în care coborâm, punem la dispoziția turiștilor biciclete, astfel încât dorința de a reveni și de a promova Delta Dunării să vină instinctive”, a explicat gazda noastră.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a dorit să puncteze aprecierea și sprijinul de care astfel de investiții trebuie să beneficieze, pentru modul în care sunt puse în valoare frumusețile unice ale Deltei Dunării.

Ministerul Mediului și Rezervația Biosferei Deltei Dunării sprijină activitatea economică bazată pe dezvoltarea durabilă în Delta Dunării. Este extrem de important ca această locație unică, extraordinară, spectaculoasă, să fie vizitată de turiști, dar în același timp să respectăm principiul de bază din Delta Dunării, de protejare a naturii, a mediului înconjurător și protejarea acestei biodiversități unice. Delta Dunării trebuie să devină o destinație specială atât pentru turiștii din România, cât și pentru cei din afară, este o destinație unicat în Europa și trebuie să fim alături de cei care investesc în turismul din Deltă, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Proiectul turistic lansat odată cu inagurarea navei de croazieră MS Diana, beneficiază de susținere și promovare necondiționată din partea Asociației de Manangement al Destinației Turistice Delta Dunării, fiind un produs turistic care se încadrează în conceptul de turism responsabil și care se axează pe componente precum ecoturism, turismul cultural și tradiții locale, precum și promovarea gastronomiei locale.

Nava de croazieră Diana este o oportunitate, o premieră pentru Delta Dunării, care îmbină armonios activitatea de turism cu protecția biodiversității. Avem o datorie și o responsabilitate de a proteja natura, biodiversitatea, dar și de a asigura dezvoltarea durabilă a Deltei.

Nava de croazieră Diana îmbină în mod armonios atât activitatea turistică, turism responsabil, cu o promovare coerentă și responsabilă a unor locații deosebite din Deltă, iar aici mă refer la gurile de vărsare ale Dunării în mare, Sf. Gheorghe și Sulina, să nu uităm de orașul Sulina, care trebuie promovat și merită mult mai mult decât are în acest moment.

Asociația Delta Dunării sprijină proiectul atât pe partea transfrontalieră și cooperarea cu Ismail, Ucraina, are darul de a promova atât valorile  turistice din această zonă, dar mai ales de a integra comunitățiile românești de pe malul ucrainean, aspect care ne arată că turismul ne unește și ne reprezintă pe noi, toți cei aflați aici, a punctat Cătalin Țibuleac, președintele Asociației de Manangement al Destinației Turistice Delta Dunării.

Nava de croazieră MS Diana este dotată cu 40 de cabine, având o capacitate de 80 de persoane, cu variante de camere single, duble, apartamente cu trei și patru locuri, două restaurante, unul pentru servit masa, unul pentru recreere și evenimente, plus terasa superioară, unde este zonă de plajă, de jocuri și relaxare. Un pachet cu pensiune completă, de șapte zile, costă 700 de euro de persoană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*